autokraak

Geslaagde autokraak

Een ‘geslaagde’ autokraak in enkele seconden, veroorzaakt in elk geval urenlange problemen voor de autobezitter. Dat ziet u ook in onderstaande opsomming:

 • inbraak in de auto: 5 seconden
 • aangifte doen, formulieren invullen: 5 uur
 • reparatie van de auto, lakschade: 5 dagen
 • aanschaf / inbouw / installeren apparatuur: 5 weken
 • nog steeds glas in je auto: na 5 jaar

De meest gestolen goederen uit auto’s zijn mobiele telefoons, navigatieapparatuur, geluidsapparatuur; waardepapieren en laptops

 1. Laat nooit kostbaarheden als camera’s, Ipad, telefoon of tassen in de auto achter, laat staan autopapieren, geld, cheques en passen of creditcard. Leg ze ook niet onder de bank.
 2. Laat ook nooit uw lege jas in de auto liggen: dieven gaan ervan uit dat er iets te halen valt en gooien de jas later gewoon weg.
 3. Sluit altijd de auto af: de ramen, het open dak, de portieren en het kofferdeksel.
 4. Laat, als het even kan, ook niets in de kofferruimte achter. Ook deze plaats laten criminelen, zo weet de politie uit ervaring, niet ongemoeid.
 5. Zet de auto, waar mogelijk, op een bewaakte parkeerplaats. Aangetoond is, dat hier minder vaak wordt ingebroken. Parkeer in elk geval op verlichte plaatsen, zodat de auto in het zicht blijft.

LAAT UW AUTO NIET STELEN.

Wij zien een stijging van diefstal van personenauto’s met Keyless entry.

Zorg ervoor dat uw sleutels ver van uw auto of in een metalen bak met deksel liggen.


Bron: Politie Zaanstreek

Elke dag worden in Nederland autos gestolen of in ingebroken. Dieven worden zijn inventiever om autos open te maken en zelf te starten. Dit allemaal zonder de sleutel nodig te hebben en zonder schade te veroorzaken aan de auto. Zij maken gebruik van het signaal van uw eigen sleutel. Dieven kunnen het signaal van uw autosleutel op afstand uitlezen en daarmee uw auto openen. Zelfs als uw autosleutel in uw jaszak zit achter een gesloten voordeur.

In een afgesloten blikje of een anti-diefstalbeschermhoes beschermt uw autosleutel tegen ongewenst uitlezen.
De beschermhoes is speciaal ontworpen om smart keys te kunnen beschermen. De stevige zwarte nylon buitenkant zorgt voor een licht en stevig ontwerp.

MEER DAN ALLEEN AUTOSLEUTEL.

Naast het beschermen van de autosleutel, is het ook mogelijk om bijvoorbeeld pasjes te beveiligen.

LET OP:
Anti-diefstalbeschermhoes is een aan slijtage onderhevig product. Afhankelijk van de intensiviteit van het gebruik (aantal keren openen en sluiten, kreukelen van de smart tech etc) kan de werking verminderen. Controleer daarom altijd de werking .

S.v.p. deel dit bericht!

Houd uw wijk veilig. Deel buurtpreventie Zaanstad met uw buurtgenoten !
 •  
 •  
 •