De zomer in aantocht.

Het mooie weer komt er aan.

Inbrekers slaan traditiegetrouw het vaakst toe in de warmere periode van het jaar. De ramen en deuren gaan massaal open als het kwik stijgt en dat maakt het voor inbrekers extra makkelijk om binnen te komen zonder braaksporen achter te laten. Dit resulteert in fors meer inbraken, meld het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid).

Vergeet niet ramen en tuindeur te sluiten bij het weggaan.

Om te voorkomen dat in brekers uw woning makkelijk binnen kunnen komen tijdens zonnige dagen, is het verstandig om nooit ramen of deuren open te laten staan als u van huis bent. Ook is het niet handig om de tuindeur open te laten staan als u bijvoorbeeld boven de was gaat doen. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsdieven, zorg ervoor dat u de mogelijkheden tot een minimum beperkt.

Verder is het raadzaam om ervoor te zorgen dat uw woning er bewoond uitziet als u besluit buiten van het mooie weer te genieten. Laat bijvoorbeeld een glaasje water op de keukentafel of het aanrecht staan. Laat ook geen kostbare spullen in het zicht liggen.

Stel… U hoort nu glasgerinkel bij uw buurvrouw.. wat doet u?

Glasgerinkel

Bel jij bij glasgerinkel en gebonk om 02:00 ‘s nachts?

Bel aub 112 bij een verdachte situatie. De politie vangt graag samen met de burgers boeven. Zij komen liever 10 keer voor niets dan 1 keer te laat.

Nog enkele tips!

  1. Doe ramen en deuren op slot, ook als u maar even weg bent
  2. Op vakantie? Vraag uw buren op te letten
  3. Zet niet op Social Media dat u op vakantie bent
  4. Leg waardevolle spullen altijd uit het zicht en berg ze tijdens vakantie veilig op
  5. Zet ladders en vuilcontainers vast en niet tegen de gevel.

Tips voor met kinderen naar het strand

Vergeet niet u in te smeren tegen de zon !

Volg ons!