Drugs

Even een jointje roken. Hoe onschuldig is dat?

Het lijkt onschuldig maar heeft vaak vergaande gevolgen.

De verslaving ligt op de loer. En je wilt steeds vaker een jointje roken hierdoor raakt het geld op.

lichamelijk als geestelijk vlak worden minder, hierdoor doen verslaafden zelfs een overval om nieuwe waar te kopen waarbij onschuldige mensen het slachtoffer van worden. Of stelen met geweld bij bewoners om aan geld te komen.

Tevens financier je ook misdadigers.

Je krijgt vijf keer meer teer dan bij een sigaret in je longen, hierdoor word de kans op longembolie of long kanker is groot.

De kans dat je woning kwijt raakt omdat je zelf hennep wilt kweken is erg groot.

BEKIJK OOK

accessibility

Gratis blowen

Uit diverse onderzoeken blijkt dat criminele organisaties druk bezig zijn met het ronselen van scholieren, al ver voordat zij uitstromen van hun opleiding. Deze organisaties hebben naast menskracht ook expertise nodig in zowel de productie als verkoop van drugs. Scholieren zijn kwetsbaar en bevattelijk voor het vele geld en de ”gouden toekomst” die hen wordt voorgehouden.
Het gevaar is dat scholieren deel uitmaken van een crimineel systeem waar zij doorgaans niet zomaar uit kunnen stappen.

Criminelen die leerlingen ronselen.

Een middelbare school omschrijft hoe leerlingen gratis mee mochten blowen met een groep die rond de school hing. Daarna zette deze groep de leerlingen onder druk om drugs te verkopen op school.

Ook moesten ze medescholieren overhalen te gaan dealen. Als leerlingen niet meewerkten, dreigde de groep hun ouders in te lichten. Bovendien werd fysiek geweld gebruikt.

Al langere tijd zijn er zorgen over jongeren die bijverdienen in de drugshandel. Volgens het CKM zijn scholieren een ideale prooi voor criminelen: “Ze zijn jong, beïnvloedbaar en makkelijk onder druk te zetten.”

Als je eenmaal in de wereld van drugs zit kom je er moeilijk weer uit.

BEKIJK OOK

ONS ADVIES IS, GEBRUIK HET NIET!

accessibility

Onschuldig pilletje

Nicolette schrijft boek over dood dochter

(21 jaar oud) na xtc-gebruik: “Horror in het kwadraat”

MOGEN WIJ JE VOORSTELLEN AAN DANIËLLE?

Een prachtvrouw die in de bloei van haar leven zat. Daniëlle is op 26 juli 2016 overleden na gebruik van XTC. Ze mocht helaas maar 21 jaar jong worden.

Dat ene pilletje is haar fataal geworden.

Ken jij iemand die wel eens wat gebruikt op een feestje? Of pak je zelf wel eens wat? Ben jij je bewust van de risico’s? Wat weet jij nu echt van (party)drugs? Het leven zonder drugs is toch ook machtig mooi?

Daniëlle ziet niet meer hoe machtig mooi het leven is… De mensen die haar haar lief hebben, missen een stuk in hun leven wat ze niet meer terug krijgen. Allemaal door dat ene pilletje!

Na het overlijden van Daniëlle is haar moeder een stichting begonnen. “Stichting team Daniëlle” heeft een missie; bewustwording over de risico’s van partydrugs onder jongeren zoveel mogelijk vergroten. Ze geven presentaties en gastlessen en vertellen oa. het verhaal van Daniëlle.

Bekijk de Instagrampagina @stichtingteamdanielle.

Wil jij op jouw school, in jouw klas, studievereniging of op je werk een presentatie van Team Daniëlle? Kijk dan op www.teamdanielle.nl voor meer info.

Deel deze pagina! En volg ons.
  •  
  •  
  •