Een geslaagde autokraak

Een ‘geslaagde’ autokraak in enkele seconden, veroorzaakt in elk geval urenlange problemen voor de autobezitter. Dat ziet u ook in onderstaande opsomming:

 • inbraak in de auto: 5 seconden
 • aangifte doen, formulieren invullen: 5 uur
 • reparatie van de auto, lakschade: 5 dagen
 • aanschaf / inbouw / installeren apparatuur: 5 weken
 • nog steeds glas in je auto: na 5 jaar

De meest gestolen goederen uit auto’s zijn mobiele telefoons, navigatieapparatuur, geluidsapparatuur; waardepapieren en laptops

 1. Maak van je wagen geen uitstalraam door er waardevolle voorwerpen zoals GPS, laptop, GSM, enz. zichtbaar in achter te laten. Kan je om een of andere reden deze voorwerpen niet meenemen, zet ze dan in de koffer.
 2. Mobiele GPS en GSM verwijder je steeds uit de wagen wanneer je deze achterlaat, net als de GPS-houder. Veeg ook de zuignapafdruk van de voorruit. Hoe minder aanwijzingen je dieven geeft, hoe beter.
 3. Om aan te tonen dat er geen waardevolle voorwerpen in het handschoenkastje liggen, kan je dit best laten openstaan.
 4. Zorg er voor dat de wagen steeds goed is afgesloten wanneer je deze achterlaat, zelfs al is dit maar voor even.
 5. Word je slachtoffer van diefstal uit een niet afgesloten wagen, dan moet je niet rekenen op schadevergoeding door je verzekeraar.
 6. Laat nooit de sleutel van je wagen in het contact zitten, zelfs niet voor een korte stop. Verstop ook nooit een reservesleutel op een geheime plaats in de wagen.
 7. Als je auto over een keyless systeem beschikt, bewaar dan je autosleutel ver van je voordeur / de straatzijde van je huis of in een bakje van zilverpapier. Meer info over keyless autodiefstal vind je hier.
 8. Laat je autodocumenten bij voorkeur niet in de wagen liggen. Bewaar thuis ook altijd een kopie van al je boorddocumenten.
 9. Hou een inventaris bij van al je waardevolle voorwerpen. Je kan daarvoor een registratiekaart gebruiken waarop je de gegevens noteert van bijvoorbeeld je GSM, laptop en GPS. Een goede beschrijving van deze voorwerpen kan er voor zorgen dat de politie teruggevonden goederen sneller kan terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar.
 10. Parkeer zo weinig op afgelegen of onverlichte plaatsen. Kies bij voorkeur een niet afgelegen, druk bezochte en goed verlichte parkeerplaats.
 11. Draai de wielen van de geparkeerde wagen in de richting van het voetpad.
 12. Plaats je wagen in de garage wanneer je thuis bent. Sluit alle toegangen tot de garage goed af. Laat de sleutels van je wagen niet liggen op een zichtbare of evidente plaats.
 13. Diefstal van een nummerplaat kan bemoeilijkt worden door de nummerplaat te bevestigen met blindklinknagels ( popnagels) i.p.v. schroeven. Voor nummerplaten die bevestigd zijn in een nummerplaathouder bestaan er speciale zelfklevende aluminiumstrips waarmee de plaat extra ‘vastgekleefd’ wordt .

LAAT UW AUTO NIET STELEN.

Wij zien een stijging van diefstal van personenauto’s met Keyless entry.

Zorg ervoor dat uw sleutels ver van uw auto of in een metalen bak met deksel liggen.


Bron: Politie Zaanstreek

Elke dag worden in Nederland autos gestolen of in ingebroken. Dieven worden zijn inventiever om autos open te maken en zelf te starten. Dit allemaal zonder de sleutel nodig te hebben en zonder schade te veroorzaken aan de auto. Zij maken gebruik van het signaal van uw eigen sleutel. Dieven kunnen het signaal van uw autosleutel op afstand uitlezen en daarmee uw auto openen. Zelfs als uw autosleutel in uw jaszak zit achter een gesloten voordeur.

In een afgesloten blikje of een anti-diefstalbeschermhoes beschermt uw autosleutel tegen ongewenst uitlezen.
De beschermhoes is speciaal ontworpen om smart keys te kunnen beschermen. De stevige zwarte nylon buitenkant zorgt voor een licht en stevig ontwerp.

MEER DAN ALLEEN AUTOSLEUTEL.

Naast het beschermen van de autosleutel, is het ook mogelijk om bijvoorbeeld pasjes te beveiligen.

LET OP:
Anti-diefstalbeschermhoes is een aan slijtage onderhevig product. Afhankelijk van de intensiviteit van het gebruik (aantal keren openen en sluiten, kreukelen van de smart tech etc) kan de werking verminderen. Controleer daarom altijd de werking .

Meer weten…

BEKIJK OOK

S.v.p. deel dit bericht!

Houd uw wijk veilig. Deel buurtpreventie Zaanstad met uw buurtgenoten !
 •  
 •  
 •