Doe eens lief

Doe eens lief!

Bumperkleven, het negeren van een caissière in de supermarkt, treiteren van OV-medewerkers, elkaar niet voor laten gaan in het verkeer, voordringen in de trein, geluidsoverlast, burenruzies, schelden en haatberichten op sociale media. Het gebeurt elke dag en veel te vaak. Vaak hebben we het niet eens door.

Oordeel niet over anderen.

Besef dat het leven als een boemerang werkt. Alles wat je een ander wenst komt bij vaak bij jou terug. Maar als jij een ander een compliment geeft, is de ander veel eerder bereid om ook het mooie in jou te benoemen.

Recepteer zoals iemand is.

Wees gewoon aardig tegen de mensen die je dagelijks ontmoet. Groet zomaar iemand die bij de kassa staat, ook al ken je hem/haar helemaal niet. Geloof me, het geeft je ook nog een goed gevoel. #positiviteit

Spreekt mensen aan op onaardig gedrag.!

Meer lezen:

Houd uw wijk veilig. Deel buurtpreventie Zaanstad met uw buurtgenoten !
  •  
  •  
  •