Inbraakvrije wijk

Waarom een buurtpreventieteam

Sinds 2016 lopen wij regelmatig met teams door de wijk Westerkoog. Ook in andere wijken zijn de buurtteams actief. Daar zijn wij best trots op omdat de bewoners ons positief ervaren. Vooral ouderen zien ons graag en houden wel van een gezellig praatje over de buurt. Mensen zijn over het algemeen blij om in deze veilige wijk te wonen.

Wist u dat….

er in 2018 is er in Westerkoog te Zaanstad nog niet een inbraak geweest in woningen in deze wijk. De jaren daarvoor waren dat er gemiddeld wel zo’n 9 of meer. Helaas kloppen de cijfers in misdaad in kaart niet omdat die de gehele postcode 1541 aangeeft. Hier valt ook Oud Koog de Zaan onder.

Wat wij zoal doen is vooral leuk en sociaal met elkaar omgaan hierdoor ontstaat er een gezellige sfeer. Ieder lid van het buurtteam wordt in zijn waarde gelaten. Onze preventie leden verheugen zich erop om weer mee te kunnen lopen. Met deze gezellige sfeer creëren we ook blijde bewoners, de sociale controle onder de buurtbewoners word hierdoor vergroot merken wij. En dat willen we graag zo houden.

Inbraak gevoelige punten