Een pilletje werd haar fataal!

MOGEN WIJ JE VOORSTELLEN AAN DANIËLLE?

Een prachtvrouw die in de bloei van haar leven zat. Daniëlle is op 26 juli 2016 overleden na gebruik van XTC. Ze mocht helaas maar 21 jaar jong worden.

Ken jij iemand die wel eens wat gebruikt op een feestje? Of pak je zelf wel eens wat? Ben jij je bewust van de risico’s? Wat weet jij nu echt van (party)drugs? Het leven zonder drugs is toch ook machtig mooi?

Daniëlle ziet niet meer hoe machtig mooi het leven is… De mensen die haar haar lief hebben, missen een stuk in hun leven wat ze niet meer terug krijgen. Allemaal door dat ene pilletje!

Na het overlijden van Daniëlle is haar moeder een stichting begonnen. “Stichting team Daniëlle” heeft een missie; bewustwording over de risico’s van partydrugs onder jongeren zoveel mogelijk vergroten. Ze geven presentaties en gastlessen en vertellen oa. het verhaal van Daniëlle. Nicolette schrijft boek over de dood van haar dochter

Bekijk de Instagrampagina @stichtingteamdanielle.

Wil jij op jouw school, in jouw klas, studievereniging of op je werk een presentatie van Team Daniëlle? Kijk dan op www.teamdanielle.nl voor meer info.

Wat zijn synthetische drugs?

Synthetische drugs zijn verdovende of hallucinerende middelen die via een synthese (chemische verbinding) worden gemaakt. Synthetische drugs komen voor onder andere in de vorm van vloeistof, pillen of poeder. De bekendste voorbeelden van (synthetische) drugs zijn XTC, amfetamine/speed en GHB.

Waar kan ik drugslabs vinden?

Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Er is daardoor niet duidelijk te zeggen over de omgeving en de plek waar u drugslabs kunt aantreffen. De meest voorkomende plekken zijn:

  • op industrieterreinen
  • in bedrijfsverzamelgebouwen
  • bij boerderijen
  • in afgelegen gebouwen.

Binnen de bebouwde kom van een stad of een dorp kunt u ook drugslabs aantreffen. In verlate schuurtjes, in vrachtauto’s of containers.

Bron: https://www.politie.nl/themas/aantreffen—vermoeden-drugslab.htmlVermoedens? Bel de politie!

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een lab. is? Of heeft u overlast van een lab? Bel dan de politie, 0900-8844 (lokaal tarief) of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis).


Speel hoe dan ook niet de held en ga er nooit zelf op af!

Links