Zaandijk buurtpreventieteam. Wijk: Rooswijk

Nieuwe leden.

Voor ons buurtpreventieteam Rooswijk zijn wij op zoek naar extra leden.

Heb je tijd en zin om eens per week (of eens per twee weken) mee te lopen door de wijk en actief je ogen en oren open te zetten en je in te zetten voor de veiligheid van de buurt?

Een uurtje gezellig met elkaar wandelen is bovendien goed voor uw conditie, tevens leert u uw wijkgenoten beter kennen.

  Aanmeldformulier

  Voornaam*

  Achternaam*

  Adres (niet verplicht)

  Postcode-Woonplaats (niet verplicht)

  Geboortedatum (niet verplicht)

  Email-adres*

  Mobiel nummer.*

  Bijzonderheden.*

  U kunt hieronder een keuze maken.

  Rooswijk
  Wijkagent

  Een wijkagent doet van alles. Hij is bezig met de totale politiezorg binnen zijn of haar wijk. Denk aan de aanpak van sociale problemen, zoals overlast gevende jongeren, milieudelicten en criminaliteit. De wijkagent krijgt daarbij natuurlijk wel hulp van andere collega’s, maar uiteindelijk is hij/zij wel het aanspreekpunt voor de wijk. Een wijkagent werkt dan ook veel samen met de gemeente en met maatschappelijke organisaties die ook werkzaam zijn in de wijk.

  Wie zijn wij?
  Wij zijn vrijwilligers van het buurtpreventieteam Zaanstad. Wij zijn herkenbaar aan onze gele hesjes met opdruk. Wij zijn gewone burgers die de veiligheid in de wijk erg belangrijk vinden.
  Wat doen wij?

  Wij lopen regelmatig door de wijk en houden onze ogen en oren open. Tijdens onze rondes attenderen wij buurtbewoners op inbraakgevoelige situaties. Hierbij kunt u denken aan donkere huizen, open ramen of deuren, maar ook een fiets die niet op slot staat. Via Facebook, onze website en Twitter, houden wij onze medebewoners op de hoogte met tips over inbraakpreventie en actuele zaken omtrent veiligheid.

  Contact
  Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een veilige buurt of wilt u een keer meelopen met één van onze preventieteams? Meldt u zich dan aan.

  Vriendelijke groet,

  uw wijk coördinator Mariette

  Contact via e-mail: rooswijk@buurtpreventiezaanstad.nl


  App-groepen

  Al onze leden zijn ook actief bij buurtpreventie App-groepen.