Poelenburg buurtpreventieteam

Persbericht gemeente Zaanstad 4 oktober  2019 (passage uit Persbericht Week van de Veiligheid)

Een ander thema is het voorkomen dat jongeren in korte tijd afglijden van ‘herrieschopper naar crimineel’. Met dat doel voor ogen hebben de gemeente Zaanstad en het Zorg & Veiligheidshuis de handen ineen geslagen en de 075-aanpak opgezet samen met alle netwerkpartners. 

Helaas is het zo dat jongeren zich steeds vaker schuldig maken aan criminele activiteiten zoals diefstal, beroving, inbraak of ernstige geweldsdelicten. In het voorjaar van 2018 is door de burgemeester opdracht gegeven om te investeren in een aanpak voor jongeren met een strafrechtelijke achtergrond die mogelijk afglijden in de criminaliteit.

Website 075aanpak

Wie zijn wij?

Wij zijn vrijwilligers van het poelenburg buurtpreventieteam. Wij zijn herkenbaar aan onze gele hesjes met opdruk. Wij zijn gewone burgers die de veiligheid in de wijk erg belangrijk vinden.

Wat doen wij?

Wij lopen regelmatig door de wijk en houden onze ogen en oren open. Tijdens onze rondes attenderen wij buurtbewoners op inbraakgevoelige situaties. Hierbij kunt u denken aan donkere huizen, open ramen of deuren, maar ook een fiets die niet op slot staat. Via Facebook, onze website en Twitter, houden wij onze medebewoners op de hoogte met tips over inbraakpreventie en actuele zaken omtrent veiligheid.

Contact /Aanmelden

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een veilige buurt of wilt u een keer meelopen met één van onze preventieteams? Meldt u zich dan aan.

Vriendelijke groet,

Uw wijkcoördinator Rob

Contact e-mail adres coördinator: poelenburg@buurtpreventiezaanstad.nl

Nieuws van uw wijkagent.

Bijna al onze leden zijn ook actief bij poelenburg buurtpreventie App groepen. Aanmelden voor de poelenburg buurtpreventie APP-groep kan hier.

Houd uw wijk veilig, deel buurtpreventie Zaanstad zo veel mogelijk!