Wijk Boa’s Zaanstad


WIJK BOA’S ZAANSTAD


Poelenburg Inloopspreekuur BOA’s

De boa’s houden iedere week een inloopspreekuur bij De Poelenburcht.
Is er een probleem met overlast, woonfraude, criminaliteit of verkeersveiligheid? Kom dan langs om het te bespreken. Je hoeft geen afspraak te maken.
WIJKCENTRUM POELENBURCHT
Donderdag 11.30 tot 13.30 uur (kan afwijken in verband met incidenten)

Wilt u toch liever online een melding doen?
Klik dan op deze link.
Of liever Anoniem? Klik dan hier.


Wijkboa van de Russische Buurt, Oude Haven en Westerwatering.

Hey allemaal!
Ik ben Abigail, een gedreven Senior Handhaver en de trotse Wijkboa van de Russische Buurt, Oude Haven en Westerwatering.

Met mijn 25 jaar jonge leeftijd heb ik al heel wat levenservaring opgedaan, wat me pittig en extra gemotiveerd maakt om onze wijken veilig en leefbaar te houden.

Wilt u online een melding doen?
Klik dan op deze link.
Of liever Anoniem? Klik dan hier.

Abigail

WIJKAGENTEN ZAANSTAD


Zoek hier uw wijkagent

Wilt u een online een melding doen?
Klik dan op deze link.
Of liever Anoniem? Klik dan hier.

Wijkagent

Inloopspreekuur Politie Poelenburg

Waar kun je problemen melden?
Over huiselijk geweld, vermoeden van criminaliteit, etc? Kom langs, wij weten vaak de weg om problemen aan te pakken. Je hoeft geen afspraak te maken.
WIJKCENTRUM POELENBURCHT
Donderdag 10.30 tot 13.30 uur

houden Hendrik-Jan Twijnstra en Carlijn Sieval hun spreekuur. Ook zitten ze regelmatig in de Lobelia (wanneer het bord buiten staat).


Zaandam-centrum

Bezoekadres

Nicolaasstraat 5
1506 BB Zaandam

Postadres

Postbus 57
2000 AB Haarlem

Telefoon

0900-8844

Openingstijden

Het politiebureau Zaandam Centrum heeft een 3D aangifte loket welke op afspraak te bezoeken is, via 0900-8844. 
U kunt ook terecht op het bureau  Zaandijk.

Wilt u toch liever online een melding doen?
Klik dan op deze link.
Of liever Anoniem? Klik dan hier.


Facebook
Handhaving Zaanstad
Wijkagent
Wijkagent
Boa

Wilt u iets melden in Zaanstad?

Neem dan contact op met de wijkagent of met de BOA’s via het overzicht per buurt met telefoonnummers en andere meldmogelijkheden hieronder. 
Of maak een melding.. 

Heeft u moeite met het maken van een melding of gaat het om een noodsituatie? Bel dan met 14 075. Na 16.00 uur of in het weekend belt u: bij zéér urgente noodsituaties in de openbare ruimte (bijvoorbeeld gevaar voor letsel, gat in de weg, verstopte riolering) 075 – 670 1701.


HOUD ZAANSTAD SCHOON

Zwerfafval

In de strijd tegen zwerfafval zijn wij verenigd met onze toegewijde handhavingscollega’s en gemeentemedewerkers.onze inzet voor orde en netheid 🫧in de gemeente is onwrikbaar. Samen handhaven we regels om zwerfafval te minimaliseren en de leefomgeving te beschermen.  Laten we samenwerken voor een gehandhaafde en schone gemeente!


Handhavers / Boa’s

De Zaanse handhavers werken dagelijks aan onze veiligheid. Hier lees je wie deze mensen zijn en waaruit hun dagelijkse werkzaamheden bestaan.

Wat zijn Boa’s?                      

Boa is de afkorting voor Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar, ook wel bekend als handhaver. De Boa is een medewerker van de gemeente en helpt bij het aanpakken van kleine ergernissen zoals overlast van hondenpoep, zwerfvuil, afvaldumpingen, hinderlijk parkeren van fietsen, vandalisme en foutparkeren.

Wat is het verschil met de politie?

Boa’s en politieagenten werken veel samen, maar zij hebben verschillende taken. Een Boa heeft zogeheten ‘bijzondere bevoegdheden’ zoals boetes uitschrijven, verdachten aanhouden en een Boa mag je om je identiteitsbewijs vragen. Je herkent de Boa aan het speciale uniform met logo.

Toezicht

Boa’s werken overdag, maar ook ’s avonds, ’s nachts en in de weekenden. Natuurlijk is het niet mogelijk, en ook niet gewenst, om permanent overal toezicht te houden. Wel is het mogelijk om Boa’s persoonlijk aan te spreken over zaken die u in uw eigen omgeving ervaart. De Boa kan dan de juiste instanties inschakelen en een oplossing zoeken.

De boa’s dragen naast handboeien ook een camera op hun uniform. Dat is een bodycam. Waarom ze dat doen? Dat leggen ze samen met burgemeester Hamming uit in het filmpje hiernaast.

Hoe meer informatie de gemeente heeft over bepaalde overlast, hoe beter wij dit kunnen aanpakken. Het is daarom van belang om overlast altijd te melden. Of je nu vandalisme ziet, een foutparkeerder of gewoon iets wat stuk is of moet worden opgeruimd, neem dan contact op met de gemeente via onze website of bel naar 14075.


Fietsen

In het centrum en bij de stations mag u fiets, scooter of brommer alleen stallen op speciaal daarvoor aangewezen plekken. Onze handhavers controleren hierop, zodat geen onveilige situaties ontstaan.

Melding maken…


Honden

In Zaanstad is het verplicht als je je hond uitlaat, dat deze aangelijnd is en dat je de hondenpoep opruimt. Onze handhavers pakken ook samen met de politie bijtincidenten aan.

Melding maken…


APV

n de APV staan regels die ervoor moeten zorgen dat onze gemeente netjes en leefbaar blijft. Onze handhavers zijn zichtbaar op straat aanwezig en spreken als dat nodig is inwoners en ondernemers hierop aan. Zo handhaven ze onder meer op  het verkeerd parkeren van auto’s, fietsen, scooters en caravans en overhangend groen.

Melding maken…


Jeugd

De jeugdboa is een handhaver en expert op het vakgebied jeugd. De jeugdboa maakt contact te maken met jongeren op straat, spreekt ze aan op gedrag en heeft een signalerende rol. Als de boa bijvoorbeeld signalen oppikt dat het niet goed gaat met jongeren, kan hierop verder actie worden ondernomen.

Overlast melden…


Markt

De marktmeester is het aanspreekpunt voor bewoners en marktkooplieden. Maar wat doet een markt meester nog meer….?


Parkeren

Parkeerregels zijn er niet voor niets. Het overtreden van deze regels leveren behalve ergernis ook vaak verkeersonveilige situaties op. Daarom treden we daar tegen op.

Melding maken…


Vuurwerk 

Weet jij waar je aan moet denken als je vuurwerk koopt en/of afsteekt?

Melding maken…


Preventie en inbraak

Check wat jij kunt doen om te voorkomen dat jnouw huis het doelwit van een inbreker wordt.

Melding maken…


Zo werkt de Zaanse Scanauto

Wist je dat er een elektrische scanauto door Zaanstad rijdt? Met deze scanauto kunnen we sneller controleren of er voor parkeren is betaald. 

Melding maken…


Wat gebeurt er met mijn melding?

Een volle prullenbak, een hinderlijk geparkeerd voertuig of overlast. Als Zaankanter kom je vast wel eens iets tegen waarvan je denkt: dit moet ik melden. Maar hoe doe je dat precies? En wat gebeurt er daarna met die melding? Je ziet het in deze video!

Bron:ZND

Pagina delen