Autobranden Poelenburg

Preventiebijeenkomst over de vele autobranden en inbraken

Op 20 maart was er een grote opkomst in Poelenburg. Begrijpelijk na 22 autobranden vanaf zomer 2022.
De presentatie ging over: “alertheid en andere signalen van herkenning”

Bewoners hebben ook een eigen verantwoordelijkheid en zullen zelf actie moeten ondernemen stelde de voorlichter (voormalig politie agent voor). Je aansluiten bij een buurtpreventieteam of alarm App-groep is hierbij aan te raden.

Zaandammers uit wijken Poelenburg en Peldersveld zijn steeds vaker slachtoffer van een autobrand of woninginbraak. De gemeente, politie en buurtpreventieteam organiseren een informatiebijeenkomst om inwoners te helpen de kansen op een brand of inbraak te verkleinen.

Sinds eind juli van 2022 zijn er ruim 20 autobranden in Zaandam geweest. Bijna de helft was in Poelenburg en Peldersveld. Ook zijn er volgens Zaanstad relatief veel inbraken in de laatste maanden.

Bewoners in de Zaandamse wijk Poelenburg vertelden eerder de reeks autobranden in de omgeving ’zat te zijn’. Al maanden duiken uitgebrande auto’s op in Zaandam. Daarnaast zou het aantal woninginbraken ook zijn gestegen. Op de informatiebijeenkomst krijgen bezoekers de precieze aantallen te zien, uitleg over hoe bewoners zelf de kans op een woninginbraak kunnen verkleinen en wanneer men de politie moet bellen.

Een ervaren oud-politiespecialist gaat laten zien hoe en waar brandstichters in de Zaanse omgeving toe kunnen slaan. Burgemeester Jan Hamming en wijkwethouder Harrie van der Laan zijn ook aanwezig.

De bijeenkomst vond plaats in buurtcentrum De Poelenburcht op maandag 20 maart tussen 20 en 21:30 uur. Iedereen uit de gemeente was welkom.

Download hier de poster

Meer hierover:

Pagina delen