Registreer uw waardevolle spullen!

U kunt veel doen om het een inbreker zo moeilijk mogelijk te maken, maar u kunt niet voorkomen dat er bij u wordt ingebroken. U doet er daarom verstandig aan waardevolle spullen te registreren. Daarmee vergroot u de kans uw spullen terug te zien.

In de serie ‘Politie in de buurt’ laten we politieagenten zien die in contact staan met inwoners van hun wijk. In deze aflevering zie je Jan. Met zijn preventietruck trekt hij langs de bekende Friese elf steden om de inwoners te informeren over inbraakpreventie en het belang van het registreren van eigendommen.

Wanneer u onverhoeds toch aangifte moet doen van inbraak en u kunt duidelijke omschrijvingen geven van de gestolen goederen, vergroot u de kans dat u uw eigendommen terugkrijgt.
Eigendommen zonder merk, type en serienummer, bijvoorbeeld sieraden kunt u registeren door een foto te maken met daarbij een duidelijke omschrijving. Zorg dat er op de foto een liniaal goed zichtbaar is zodat de grootte achteraf eenvoudig te bepalen is.
Ook kunt u overwegen uw postcode en huisnummer in waardevolle spullen te graveren.

Daarom raden we u aan uw waardevolle spullen te registeren en kopieën te maken van belangrijke computer bestanden. Zoals bijvoorbeeld foto’s. Dat is voor u belangrijk maar ook voor het onderzoek naar de inbraak.

Handig! Registratiekaarten.

Hier vindt u een aantal registratiekaarten die handig zijn in te vullen voordat u op vakantie gaat: 

Verzamelregistratiekaart >> Hier kunt u informatie over al uw waardevolle bezittingen, van apparatuur tot waardedocumenten, documenteren.

Kunst en antiekregistratiekaart >> Hebt u veel kunst en antiek in huis maak dan ook gebruik van deze kaart.

Meterkastkaart >> Mocht er worden ingebroken wanneer u met vakantie bent, dan weten wij welke familieleden en/of kennissen gewaarschuwd dienen te worden.

Bron: https://www.politie.nl/mijn-buurt/lokale-initiatieven/03-midden-nederland/politievoetjes/registreren.html

Pagina delen