Wat is de Buurtpreventie eigenlijk?

Buurtpreventie Zaanstad is een vrijwillige organisatie en bestaat al ruim 8 jaar. Ondertussen zijn er al ruim 4 buurten/wijken aangesloten en ruim 8 buurtcoördinatoren.

Buurtpreventie zegt het al, het draait om preventie.

Wij proberen te informeren en/of aanwezig te zijn vòòr dat er incidenten gebeuren of dingen uit de hand lopen. De meeste dingen die de buurtpreventie doet, doen de meeste buurtbewoners al voor elkaar, maar bij de buurtpreventie word er meer nadruk op gelegd.

Buurtpreventie is absoluut geen politie; we hebben alleen hetzelfde doel voor ogen: Een veilig Zaanstad.

Waar de politie op criminele feiten let en acteert, gaat het de buurtpreventie meer om de sociale veiligheid en meldingen maken bij de boa’s en/of politie.

Als mensen in een buurt goed met elkaar overweg kunnen en bereid zijn voor elkaar uit te kijken heb je een hele veilige buurt. Dat is uiteindelijk het einddoel van buurtpreventie: Dat iedereen zich veilig voelt in zijn buurt/wijk en ook bereid is voor elkaar uit te kijken, maar zeker ook bereid is om elkaar aan te spreken op gedrag dat niet hoort.

werken-aan-een-veilige-buurt

Wilt u meer informatie over de Buurtpreventie of bekijken of bijvoorbeeld de rol van buurtcoördinator (en/of deelname loopgroep) iets voor u is; neem dan eens een kijkje op of neem contact met ons op via: info@buurtpreventiezaanstad.nl

Pagina delen