Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt door deel te nemen aan ‘Burgernet’

Als Burgernetdeelnemer ontvangt u een actiebericht wanneer er iets gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Iets gezien? Dan belt u rechtstreeks met de meldkamer. Dat doet u via het gratis Burgernetnummer 0800-0011 of in de app via de “Bel met de politie” knop.

Via de Burgernetapp ontvangt u ook regionale en landelijke AMBER Alerts als een kind in levensgevaar is. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.
De gemeente en politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken daarbij graag nog beter samen met u. In uw eigen buurt kunt u immers zelf ook veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden.

Daarom is Burgernet op zoek naar burgers die behulpzaam willen zijn om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. Gewoon vanuit uw eigen huis, op straat of vanaf de werkplek.


Zo vergroten we samen de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt. Met dank aan u!

Wat is Burgernet?

Burgernet is een waarschuwingssysteem waarbinnen burgers, gemeente en politie samenwerken. Het wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen. Als de politie een zoekactie begint, dan krijgen alle deelnemers van Burgernet een oproep. 
In de oproep ontvangt u een sms of een ingesproken bericht van de politie: naar wie of wat is de politie op zoek? Als u de app heeft gedownload, ontvangt u een pushbericht. Hoe meer mensen deelnemen aan Burgernet, hoe sneller de politie informatie ontvangt die belangrijk is voor de zoekactie. 
In de meeste gemeenten maakt Burgernet ook gebruik van e-mail om u te informeren over een verdachte of onveilige situatie. Of om te vragen of u iets gezien heeft in uw buurt.

Via de Burgernetapp ontvangt u ook een zogenoemde AMBER alert. Deze verstuurt de politie als een kind vermist en in levensgevaar is. 

Hoe kunt u zich aan- en afmelden voor Burgernet?

n de appstore kunt u de Burgernetapp downloaden. Dan ontvangt u via de app een pushbericht bij een Burgernetactie bij u in de buurt.

Iedere inwoner van Nederland ouder dan 16 jaar kan deelnemen aan Burgernet. U kunt zich naast uw eigen gemeente ook aanmelden voor de gemeente waar u bijvoorbeeld voor werk veel bent.  Als u zich aanmeldt voor Burgernet, ontvangt u een bevestiging en een korte instructie.

Wilt u weten welke acties er zijn geweest en met welk resultaat?
Op www.burgernet.nl treft u de laatste informatie aan over alle gehouden Burgernetacties zowel in uw eigen buurt, als in andere buurten en Burgernetgemeenten.

Burgernet | politie.nl

Meer informatie: https://www.burgernet.nl/

Pagina delen