Beveilig je fiets

Geef fietsendieven geen kans

Wist u dat de kans dat uw e-bike wordt gestolen met meer dan 200% is gestegen sinds 2010? Naast gelegenheidsdieven zijn tegenwoordig vooral georganiseerde bendes
actief. De fietsen worden door deze bendes vaak met dichte sloten in een busje geladen en pas later opengebroken. Zorg daarom ervoor dat u uw fiets goed afsluit ook met 2e slot. Geef fietsendieven geen kans!

Deze video geeft aan waarom u een tweede slot nodig heeft.

TIJD VOOR ACTIE

Voorkom dat uw fiets gestolen wordt! Graag geven wij u een aantal eenvoudige tips om het fietsendieven lastiger te maken om uw fiets te stelen.

  • Gebruik twee sloten met ART-keurmerk. Het kost dieven meer tijd om twee sloten te forceren. Dit verkleint de kans op diefstal.
  • Laat je fiets graveren met een AFAC-nummer, verkrijgbaar bij het preventieteam van Centrum Fietsdiefstal
  • Zet uw fiets met dit tweede slot altijd vast aan een vast object zoals een brug of fietsenrek.
  • Plaats uw fiets in het zicht. Dieven houden er niet van om bekeken te worden.
  • Of zet uw fiets in een af te sluiten schuur of op een beheerd terrein.
  • Zet ook hier uw fiets op slot.
  • Heeft uw fiets een afneembaar display? Haal deze dan altijd van uw fiets af als u niet fietst.
  • Zo is de fiets niet meer als elektrische fiets te gebruiken.
  • Doe altijd aangifte als uw fiets gestolen is. De politie kan uw fiets en de dader(s) alleen opsporen als u aangifte doet.
  • Registreer het framenummer in de Stop Heling app

Via deze link kunt u aan het framenummer zien of een fiets gestolen is.

Fietsendieven bendes.

Celstraf voor export van gestolen fietsen naar Polen

De politierechter in Alkmaar heeft woensdag 15 mei 2019 de 26-jarige Pawel S. uit Polen veroordeeld tot een gevangenisstraf omdat hij tussen 4 en 6 maart heeft geprobeerd om een hoeveelheid gestolen elektrische fietsen met een totale waarde van ruim 17.500 euro naar Polen te vervoeren. Een 23-jarige medeverdachte die in Zaandijk woont werd vrijgesproken van de verdenking van heling.

De politierechter vond dat er heel veel aanwijzingen waren die erop wijzen dat ook hij een aandeel had in een professionele handel in gestolen fietsen, maar wilde hem wegens een gebrek aan bewijs toch niet veroordelen.

De politie kwam de mannen op het spoor dankzij een lokfiets, die ze via de GPS traceerden naar een garagebox in Zaandijk. Daar deed Pawel S. de agenten open. Achter hem stond een flinke hoeveelheid fietsen, waaronder de lokfiets die de politie bewust in de buurt had achtergelaten. S. verklaarde via Facebook te zijn benaderd om de fietsen naar Polen te vervoeren, maar kon niet de naam van zijn opdrachtgever noemen. Hij wees later naar zijn 23-jarige medeverdachte, die naast de garageboxen woonde en hem de sleutels had geleend. Maar ook deze man zei van niks te weten.

fietsendieven

Justitie eiste 6 weken cel tegen Pawel S. en vroeg om zijn medeverdachte vrij te spreken. De advocaten van de twee mannen vroegen allebei om hun cliënt vrij te spreken wegens gebrek aan bewijs. De politierechter besloot uiteindelijk om alleen Pawel S. te veroordelen tot 2 weken gevangenisstraf. Deze heeft hij al in voorarrest uitgezeten. Hij moet daarnaast de eigenaar van een van de gestolen fietsen een schadevergoeding van 400 euro betalen.

S. is inmiddels terug gegaan naar Polen. Volgens zijn advocaat is de hele zaak erg heftig voor hem geweest en is hij niet van plan nog naar Nederland terug te keren.
Bron: NHD Dagblad Zaanstreek

Celstraf geëist tegen Polen om diefstal 7 elektrische fietsen

Tussen de 2000 en 3000 euro. Zoveel kost een nieuwe, elektrische fiets. Een stel Polen zag er wel handel in. Afgelopen oktober stalen ze in Voorschoten, Leiden en Leiderdorp zeven mooie exemplaren. Waar ze niet op hadden gerekend, was dat de politie hen in de gaten hield. Vandaag eiste het OM straffen tot vijf maanden cel tegen hen.

Het was duidelijk dat de mannen precies wisten waar ze mee bezig waren. De 27-jarige en 20-jarige gingen telkens vanuit Rotterdam met de auto op pad om in de Leidse regio hun slag te slaan. Drie elektrische fietsen stalen ze bij een supermarkt in Voorschoten, twee bij een bouwmarkt in Leiden en ook twee in Leiderdorp.

‘Koud zetten’
Keer op keer parkeerden ze de auto, stalen de fietsen en zetten die ergens ‘koud’ om ze later op te kunnen halen. Vervolgens reden ze door naar de volgende ‘klus’. Heel professioneel. Maar de politie was nog professioneler. Die had hen al in het snotje: hun auto was voorzien van een baken en twee ‘koudgezette’ fietsen werden voorzien van een ‘tracker’.

De gestolen waar brachten zij naar een parkeerterrein bij een Leids volkstuincomplex. Toen de politie hen en nog een 29-jarige Pool daar aanhield, hadden ze er zeven elektrische fietsen voorhanden.

Georganiseerd
De officier van justitie benadrukte vandaag dat het niet ging om ‘een simpele diefstal’. “We hebben het hier over het op georganiseerde wijze stelen en witwassen van dure fietsen. Fietsen waarvoor mensen hard hebben gespaard en soms ook afhankelijk van zijn. Zoals een 80-jarig slachtoffer die eigenlijk niet zonder zijn elektrische fiets kon.”

Zij eiste tegen de 27-jarige en 20-jarige mannen respectievelijk 5 en 4 maanden cel en tegen de 29-jarige 2 maanden voor het witwassen van de fietsen. Bronbericht.

Stop fietsdiefstal Registreer je fiets

Blij met je nieuwe aankoop?

Registreer hem dan meteen in de Stop Heling app!

Heb je net iets moois gekocht? Dan is het laatste wat je wilt dat je aankoop gestolen wordt of dat je het kwijtraakt. Toch kan dat iedereen overkomen. Registreer je aankoop daarom meteen met de Stop Heling app en vergroot de kans om je spullen terug te krijgen als je ze kwijt bent.Download de appVeel waardevolle producten hebben een eigen serienummer waar je ze altijd en overal aan kunt herkennen. Met de Stop Heling app kun je gemakkelijk die serienummers registreren. Het serienummer van de aankoop die je net hebt gedaan bijvoorbeeld, maar ook van andere waardevolle spullen zoals je mobiele telefoon, laptop of fiets. Mocht er dan ooit iets van je gestolen worden, dan kun je heel eenvoudig aangifte bij de politie doen en weet de politie bij vondst dat het jouw spullen zijn!Zo werkt het

Download de gratis Stop Heling app op je tablet of smartphone. In de app zit een handige barcodescanner waarmee je snel serienummers registreert van je mobiele telefoon, tv, laptop, dvd- of cd-speler, e-reader, tablet, maar bijvoorbeeld ook van je fiets of scooter. Heb je waardevolle bezittingen zonder uniek serienummer zoals kunst, antiek of juwelen? Maak daarvan foto’s en upload die naar de app. Mail vanuit de app de lijst van je bezittingen naar jezelf en bewaar hem op een veilige plek.De voordelen van registratie.

Dankzij de app heb je altijd een lijst met gegevens van je waardevolle bezittingen. Raak je iets kwijt of wordt het gestolen? Dan kun je meteen een goede, complete aangifte doen bij de politie. Daarmee heb je weer een grotere kans dat je jouw spullen terugkrijgt! De lijst is trouwens ook handig voor de verzekering. Zowel bij het afsluiten van een verzekering als bij het indienen van een schadeclaim (ook na brand).Maak het dieven niet te makkelijk.Check de tips op stopheling.nl

S.v.p. deel dit bericht!

Links

Pagina delen