Woninginbraken Wormerveer

Woensdag 23 november 2022 organiseeerde de Gemeente Zaanstad , Politie Zaanstreek-Waterland en Buurtpreventie Zaanstad een GRATIS leerzame bijeenkomst over hoe u de kans op een woninginbraak verkleint.

In Wormerveer vinden er, in vergelijking met andere plaatsen in de Zaanstreek, steeds meer woninginbraken plaats. Dit is zorgelijk, want daardoor is de kans groter dat er bij u wordt ingebroken. Inwoners van Wormerveer willen in een veilige wijk wonen, maar wat kunt u hier zelf aan doen?.

De presentatie (met volle zaal en geïnteresseerd publiek). “Verklein de kans op een woninginbraak” in #Wormerveer werd gegeven door Allerto die waardevolle informatie doorgaf. Ook de (nieuwe) wijkagent Herre Bierman van Wormerveer was hierbij aanwezig voor uitleg. Van buurtpreventie Zaanstad waren er coordinatoren aanwezig om de bewoners uitleg te geven over buurtpreventie.

Voor de bewoners was dit een nuttige en leerzame presentatieavond.

De bijeenkomst over inbraakpreventie werd gegeven in het buurthuis “De Lorzie in Wormerveer“, van 19:30 en 21:00 uur.

Onderwerpen waren

Uitleg van een fictieve inbreker.
Ook komt een fictieve inbreker langs van Allerto.

Deze fictieve inbreker is een ervaren oud-politiespecialist en hij legt uit hoe een inbreker te werk gaat en wat u zelf kunt doen om de kans op een inbraak te verkleinen.

De ‘inbreker’ is voorafgaand aan de bijeenkomst Wormerveer ingegaan en is bij diverse woningen ‘ingeslopen’.
Tijdens de bijeenkomst laat hij door middel van foto’s en video’s voorbeelden zien van plaatsen in Wormerveer die inbraakgevoelig zijn.

Verklein de kans op een #woninginbraak

Ook werd aandacht besteed aan onderwerpen als:

  • Inbraakcijfers Wormerveer;
  • Tijdstippen en werkwijze van dieven;
  • Het melden van verdacht gedrag;
  • Wanneer het goed is om de politie te bellen en welk nummer u het beste kunt bellen.

Na afloop bedankte de veiligheids medewerker van Zaanstad (met een mooie bos bloemen) de Wijkagent en Allerto die een fantastische uitleg en presentatie gaven.

Pagina delen