Hitteplan

Maatregelen tegen de zon en de hitte:

  • Zet ramen / deuren in de ochtend open als het buiten koel is. (Blijf alert voor ongenode gasten)
  • Houd jou omgeving koel en sluit ramen en deuren als het buiten warm wordt. (haal de warmte niet naar binnen)
  • Zoek de schaduw op
  • Smeer de huid in met zonnebrand
  • Beperk lichamelijke inspanning in de middag
  • Houd de woning koel door zonwering.
  • Let extra op mensen in uw omgeving die zorg nodig hebben
  • Draag dunne kleding die bescherming biedt tegen verbranding door de zon

Met de huidige klimaatveranderingen wordt het alsmaar warmer op aarde. Om het koel te houden schaffen vele enegie slurpende Airco’s aan die nog meer broeikas veroorzaken waardoor de aarde nog sneller warmer wordt. Door het gebruik van een airco’s went het lichaam niet meer aan de buitentemparatuur.

Beter is het om buitenzonwering te plaatsen zoals zonneschermen, Rolluiken screens enz.

Binnenzonwering maakt het niet echt koeler, maar helpt natuurlijk wel.

Meer weten….

Met deze tips kun je ‘s nachts gewoon lekker slapen zonder je kapot te zweten.

Wij zijn dol op warme zomerdagen. Echter wordt het ‘s avonds en ‘s nachts iets vervelender. Slapen in de hitte is namelijk geen pretje, en een airco is ontzettend duur. Toch kun je ook zonder airco je slaapkamer prima afkoelen.

Slaap in satijn

Satijn is heerlijk om in te slapen, vooral met warm weer. Het is luchtig, zit lekker en je gaat er minder in zweten. Schaf dus een satijnen pyjama aan of zelfs een satijnen dekbed. Extra voordeel: satijn is ook nog eens goed voor je huid en haar!

Warme(!) douche

Ga niet zwetend in bed liggen, dan krijg je het alleen maar warmer. Neem eerst een lekkere douche voor je gaat slapen. Een warme douche welteverstaan. Waarom warm? Dat lees je hier

DIY airco

Heb je een ventilator? Grote kans dat deze met warm weer alleen maar warme lucht rond blaast. Zet daarom een flesje met koud- of ijswater voor de ventilator en zet hem aan. Het flesje zorgt ervoor dat er koude lucht wordt rondgeblazen voor heerlijke verkoeling.

Koud washandje

Deze truc gebruik je misschien al als je koorts hebt, maar hij werkt ook perfect als het gewoon erg warm is. Maak een washandje nat met koud water en knijp hem uit. Leg hem vervolgens in je nek of voorhoofd: het zal je heerlijk afkoelen.

Pagina delen