Even een jointje roken. Hoe onschuldig is dat?

Het lijkt onschuldig maar heeft vaak vergaande gevolgen.

De verslaving ligt op de loer. En je wilt steeds vaker een jointje roken hierdoor raakt het geld op.

lichamelijk als geestelijk vlak worden minder, hierdoor doen verslaafden zelfs een overval om nieuwe waar te kopen waarbij onschuldige mensen het slachtoffer van worden. Of stelen met geweld bij bewoners om aan geld te komen.

Tevens financier je ook misdadigers.

Je krijgt vijf keer meer teer dan bij een sigaret in je longen, hierdoor word de kans op longembolie of long kanker is groot.

De kans dat je woning kwijt raakt omdat je zelf hennep wilt kweken is erg groot.

Gratis blowen

Criminelen die leerlingen ronselen.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat criminele organisaties druk bezig zijn met het ronselen van scholieren, al ver voordat zij uitstromen van hun opleiding. Deze organisaties hebben naast menskracht ook expertise nodig in zowel de productie als verkoop van drugs. Scholieren zijn kwetsbaar en bevattelijk voor het vele geld en de ”gouden toekomst” die hen wordt voorgehouden.
Het gevaar is dat scholieren deel uitmaken van een crimineel systeem waar zij doorgaans niet zomaar uit kunnen stappen.

Money mule / geldezel

Om crimineel geld wit te wassen maken cybercriminelen vaak gebruik van zogenoemde money mules. Deze mensen, ook wel geldezels genoemd, stellen hun bankrekening beschikbaar voor fraude. Dat is strafbaar. Money mules, geldezels of katvangers worden steeds vaker ingezet door cybercriminelen. Wat is een money mule of geldezel? Hoe gaan criminelen te werk als het gaat om money mules? Money mules zijn vaak jongeren Money mules en de gevolgen als je wordt gepakt Voorkom dat je een money mule wordt Ik ben een money mule geworden, wat nu?https://www.politie.nl/onderwerpen/money-mule.html

Een middelbare school omschrijft hoe leerlingen gratis mee mochten blowen met een groep die rond de school hing. Daarna zette deze groep de leerlingen onder druk om drugs te verkopen op school.

Ook moesten ze medescholieren overhalen te gaan dealen. Als leerlingen niet meewerkten, dreigde de groep hun ouders in te lichten. Bovendien werd fysiek geweld gebruikt.

Al langere tijd zijn er zorgen over jongeren die bijverdienen in de drugshandel. Volgens het CKM zijn scholieren een ideale prooi voor criminelen: “Ze zijn jong, beïnvloedbaar en makkelijk onder druk te zetten.”

STOP HENNEPTEELT

Speel hoe dan ook niet de held en ga er nooit zelf op af! Achter de teelt van hennep zitten vaak zware criminelen die niet terugdeinzen voor geweld of bedreiging. Denk daarom altijd aan uw eigen veiligheid en neem geen onnodige risico’s.

Drugspanden en wietzolders zijn overal. Op het platteland en in de stad, in keurige wijken en in minder goede wijken. Afgelegen of dicht bewoond. De politie doet er alles aan om drugshandel en productie tegen te gaan. Omdat de ellende die erdoor ontstaat in de omgeving enorm is. Alleen: uw hulp is daarbij hard nodig.

Burgemeester Jan Hamming: ‘Georganiseerde criminaliteit is gif voor onze samenleving.

Ik wil dat Zaankanters hier veilig kunnen wonen en leven. Ik wil daarom criminelen zo hard mogelijk aanpakken.’Wat heeft de aanpak ondermijning opgeleverd in 2020? Zaanstad sloot onder andere 26 drugspanden in 2020. In de panden zijn 21 kilo heroïne, 57 kilo mdma, bijna 600.000 mdma-pillen en ruim 3.200 hennepplanten gevonden.Bij ondermijning maakt de zware, georganiseerde criminaliteit uit de onderwereld gebruik van diensten uit de bovenwereld. Dit zorgt voor ontwrichting van onze samenleving. Meer weten over de cijfers van 2020? Lees verder en bekijk de infographic 👉https://bit.ly/2ZfePqIGeen onschuldige hobby


Het telen van hennep is geen onschuldige hobby, maar heeft grote gevolgen voor de kwekers en hun woonomgeving. Maar weten hennepkwekers wel dat het kweken van wiet klinkt als ‘makkelijk geld verdienen’ maar in de praktijk levensgevaarlijk is? De teelt en de handel van hennep zijn steeds vaker in handen van zware criminelen. Telers worden steeds vaker het slachtoffer van geweldsdelicten. Maar er zijn meer risico´s. Ook de kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. Hennepkwekerijen kunnen overal worden ingericht, dus ook in uw buurt.”

Hoe kunt u nu weten of er een kwekerij in uw buurt aanwezig is?

Let op de volgende zaken:

 • Stankoverlast door een sterke, vreemde geur (zoals bij coffeeshops)
 • Voortdurend geluid van afzuiginstallaties
 • Extra ontluchtingspijpen in het dak
 • Tocht (een sterke aan- en afvoer van lucht)
 • Warmteafgifte (warme muren, vloeren en plafonds)
 • Condensvorming op de ramen van een woning
 • Stroomstoringen (zoals knipperende lampen)
 • Kunstlicht (gloed van felle lampen die altijd branden)
 • Dichtgemaakte ramen (rolluiken, folie)
 • Bij sneeuw, een onbesneeuwd dak
 • Bouw- en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen
 • Criminele activiteiten in uw buurt (onderbuikgevoel)
 • Onduidelijk of een pand bewoond wordt (in combinatie met bovenstaande signalen)
 • In een drugslab ruikt het sterk naar chemicaliën, zoals oplosmiddelen (aceton).
 • Om te voorkomen dat het buiten ook zo ruikt, zijn kieren van ongebruikte ramen en deuren vaak afgedicht, bijvoorbeeld met purschuim.
 • Afzuiginstallaties met koolstoffilters voeren vaak de lucht af via het dak.
 • Drugslabs zitten vaak in de buurt van fabrieken of boerderijen die ook stinken (mestlucht). Daardoor valt de stank van het drugslab minder op. Vermoedens? Bel de politie!

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een kwekerij is? Of heeft u overlast van een hennepkwekerij? Bel dan de politie, 0900-8844 (lokaal tarief) of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis).


Speel hoe dan ook niet de held en ga er nooit zelf op af!

Wie eenmaal in de wereld van drugs zit kom je er moeilijk weer uit.

ONS ADVIES IS, GEBRUIK HET NIET!

Pagina delen