Controleer altijd of uw sloten goed werken en voldoen aan de laatste Politiekeurmerk eisen. Het hele jaar door zijn uw sloten belangrijk, maar nog veel belangrijker in de donkere dagen van het jaar..

Cilindertrekbeveiliging

Het CCV ontwikkelde verschillende soorten informatie om bewoners te informeren over de veel toegepaste inbraakmethode cilindertrekken.

Bij cilindertrekken (ook wel kerntrekken genoemd) wordt de cilinder of de kern van de cilinder uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en daar mechanische druk op te zetten. Hierdoor breekt de cilinder af. Op deze manier kan een inbreker binnen 30 seconden binnen zijn.

Om dit tegen te gaan, kunnen bewoners veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging SKG**® of SKG***® (laten) monteren óf de huidige cilinders vervangen door een cilinder SKG ***®.

Cilindertrekbeveiliging is een eis voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor zowel nieuwbouw (1 augustus 2011) als de bestaande bouw (1 april 2014). Dit moet dan worden toegepast op alle van buitenaf bereikbare deuren die toegang geven tot de woning. Dit geldt ook voor deuren van bergingen en garages als deze een doorgang naar de woning hebben.

Het CCV ontwikkelde de volgende materialen:

Maak iets wat inbrekers niet kennen

Een ongenode gast controleert (d.m.v. drukken tegen de boven en onderkant van de deur) of er meerdere sloten aanwezig zijn.

Heb je meerdere deursluitingen (3 punten) dan laten jou huis dan sneller met rust.

Een 3-puntsluiting kennen we ondertussen allemaal. Maar is natuurlijk wel duur als je dat wilt (laten) aanleggen. En is voor ongenode gasten met 1 sleutel te openen als je niet de juiste cilinder hebt met lockpicken.

Het is daarom aan te bevelen om cilinders te nemen die bestand zijn tegen klopsleutel methode, lockpicken en doorboren.

Minder dure oplossingen

Als je wilt dat er nachts geen ongenodigde gasten binnenkomen. Dan kan je overwegen om bijvoorbeeld raamboomjes (zie voorbeeld) te plaatsen aan de binnenzijde van jou deuren.

Ook voor een vluchtweg van brand in huis is dit een veilige en goedkope oplossing. Je hoeft immers niet meer op zoek naar een sleutel van de deur.

(bron: https://hetccv.nl/onderwerpen/woninginbraak/communicatiemiddelen/cilindertrekbeveiliging/ )

Slotenmaker in de Zaanstreek

Reurslag Beveiligings Techniek is opgestart in 1986, na eerst een gedegen praktijk ervaring te hebben opgedaan van 12 jaar bij een collega bedrijf, elders in het land. Het bedrijf is gevestigd in Krommenie goed centraal gelegen voor de Zaanstreek en omliggende gemeenten.

Pas op voor malafide slotenmakers

Sommige van deze bedrijven bovenaan in de zoekmachine. Laat u zich goed voorlichten vooraf over de prijs. Deze bedrijven rekenen hoge prijzen.

Ben u een doe het zelver ?

Dan kunt bijvoorbeeld terecht bij Veenstra . Ook omliggende bouwmarkten verkopen deze spullen in beperkte mate. Ook kunt u uw materialen online bestellen bij bijvoorbeeld https://www.veiligheids-sloten.nl/

Pagina delen