Inbraak in je schuur, al snel duur

40% Van de Nederlanders vindt hun losse schuur of berging slecht beveiligd. Toch staan ze vaak vol dure spullen, zoals fietsen, gereedschap, buitenkeukens en tuinmeubelen. De gemiddelde waarde bedraagt bijna € 3.500 maar loopt snel op met het groeiende aantal elektrische fietsen in Nederland. Dat weten inbrekers ook en zonder deugdzame inbraakpreventie kunnen ze eenvoudig toeslaan.
 

Politie ziet grote toename van fietsendiefstallen uit schuurtjes

De politie waarschuwt bewoners voor diefstallen van fietsen uit schuurtjes. Met name in Krommenie en Saendelft is daar de laatste tijd sprake van.

De afgelopen periode ziet de politie dat de fietsendiefstallen toenemen in de omgeving van Saendelft en Krommenie. De verdachten slaan in dit geval hun slag door schuurtjes open te breken die niet goed of met beperkte middelen zijn afgesloten. Er worden dan voornamelijk sportfietsen en elektrische fietsen weggenomen.

„Wij merken vaak dat schuurtjes achterblijven in de beveiligingsmaatregelen die worden genomen in en rondom het huis. Fietsen worden vaak ook buiten in de tuin gezet. Dit terwijl een sportfiets of elektrische fiets al gauw duizenden euro’s waard is”, merkt de politie op. Het advies is dan ook om de fiets altijd veilig in de schuur te zetten en zowel de schuur als de fiets op slot te doen.

Overigens doen veel mensen niet eens meer aangifte wanneer hun fiets wordt gestolen. Maar de politie wil dat toch graag. Geregeld worden fietsen weer teruggevonden, maar bovenal wil de politie weten waar de fietsendieven actief zijn. Dan kan daar de surveillance op worden aangepast.

‘Tuindeuren, schuren en tuinhuisjes zijn meestal voorzien van zwakke sloten die vaak niet eens op slot worden gedraaid.

Begin met de sloten in ieder geval te gebruiken, dat maakt het voor de dief al meteen een stukje moeilijker.

En zet fietsen op slot. Bergingen onder woonflats kunnen het beste direct worden voorzien van goede sloten, dievenklauwen en anti-inbraakstrips. Hiermee voorkomt je veel ellende.

Inbrekers hebben maar een paar minuten nodig om binnen te komen. Maak het ze zo moeilijk mogelijk. Denk vooruit en check de 7 gouden tips van de wijkagent 👮‍♀️ Spoiler: dat gaat veel verder dan goede sloten. Ontdek hoe jij fijn en veilig woont én loop een ronde mee.
Pagina delen